bài tập so sánh hơn và so sánh nhất

So sánh rộng lớn nhất là 1 trong bài học kinh nghiệm cần thiết nhưng mà chúng ta nên nắm rõ nhằm hoàn toàn có thể thực hiện chất lượng tốt những bài bác ganh đua giờ đồng hồ Anh. Để hoàn toàn có thể hiểu thâm thúy bài học kinh nghiệm thì thực hiện bài bác luyện về chủ thể này là cơ hội hiệu suất cao nhất. Hãy nằm trong Langmaster ôn luyện lại và thực hành bài bác luyện đối chiếu rộng lớn nhất rất đầy đủ với đáp án ngay lập tức tại đây nhé!

1. Ôn lại lý thuyết về đối chiếu rộng lớn nhất

Trong giờ đồng hồ Anh, đối chiếu rộng lớn nhất là 1 trong dạng đối chiếu, dùng làm nêu lên điểm lưu ý khác lạ, đặc điểm nổi trội nhất của một đối tượng người sử dụng đối với những đối tượng người sử dụng còn sót lại nhập nằm trong 1 group. Khi đối chiếu rộng lớn nhất nên với kể từ 3 đối tượng người sử dụng đối chiếu trở lên trên trong một group. Và đối chiếu rộng lớn nhất được phân thành 2 loại là đối chiếu rộng lớn nhất với tính kể từ nhiều năm và đối chiếu rộng lớn nhất với tính kể từ cụt.

Bạn đang xem: bài tập so sánh hơn và so sánh nhất

1.1. So sánh rộng lớn nhất với tính kể từ ngắn

Công thức: S1 + V + the + Adj/adv- est + N

Ví dụ. William is the smartest student in the class. (William là SV lanh lợi nhất nhập lớp.)

1.2. So sánh rộng lớn nhất với tính kể từ dài

Công thức: S1 + V + the + most + adj + N

Ví dụ. Orlando is the most handsome actor in this film. (Orlando là biểu diễn viên rất đẹp trai nhất nhập tập phim này.)

Xem thêm:

=> ĐẦY ĐỦ CẤU TRÚC SO SÁNH HƠN, SO SÁNH NHẤT, SO SÁNH BẰNG VÀ BÀI TẬP CÓ ĐÁP ÁN

=> SO SÁNH NHẤT VÀ SO SÁNH HƠN: ĐẦY ĐỦ CẤU TRÚC, CÁCH DÙNG & BÀI TẬP

null

Ôn luyện lý thuyết của đối chiếu rộng lớn nhất

2. Bài luyện đối chiếu rộng lớn nhất với đáp án

Bài luyện 1: Viết dạng đối chiếu rộng lớn nhất của tính kể từ sau

1. Huge

2. Cold

3. Cheap

4. Much

5. Little

6. Significant

7. Alternative

8. Beautiful

9. Good

10. Far

11. Simple

12. Quick

13. Detailed

14. Young

15. Sustainable

16. Clever

17. Stupid

18. Shy

19. Slow

20. Clean

Bài luyện 2: Điền dạng đối chiếu rộng lớn nhất của tính kể từ nhập ngoặc

1. I am (tall) _______________________ person in my family.

2. Mercury is (small) ________________________ planet in our solar system.

3. Elephants are (large) _________________________ land animals on earth.

4. We bought (expensive) ___________________________TV in the store.

5. Which sports bởi you think are (dangerous)___________________

6. My cát is (lazy) _______________________ animal I know.

7. This restaurant serves (good) _________________________ food in town.

8. I think Maths is (difficult) _________________________subject.

9. What is (long) ____________________ word in English that you know?

10. He is (strange) ________________________ man in the story.

11. Last week, I had (bad) __________________ time of my life!

12. Which place is (hot) _____________________ place on earth?

13. I think it is (funny) _______________________show on television.

14. My friend is (interesting) _____________________person I know.

15. Who is (famous) _______________________ person in your country?

null

Bài luyện đối chiếu rộng lớn nhất với đáp án

Bài luyện 3: Chọn đáp án đúng

1. He is _______ actor I’ve ever met.

A. worse

B. bad

C. the worst

D. badly

2. Yuriko is _______responsible as Aki .

A. more

B. the most

C. much

D. as

3. It is______in the thành phố than vãn it is in the countryside.

A. noisily

B. more noisier

C. noisier

D. noisy

4. Alex sings_______among the singers I have known.

A. the most beautiful

B. the more beautiful

C. the most beautifully

D. the more beautifully

5. Emma is _______student in my class.

A. most hard-working

B. more hard-working

C. the most hard-working

D. as hard-working

6. Some experts claim that the coronavirus is __________ disease nowadays.

A. most dangerous 

B. more dangerous 

C. as dangerous 

D. the most dangerous

7. Studies have shown that older people are ________ vulnerable đồ sộ the disease than any other age group.

A. most 

B. the most 

C. far more 

D. as more

8. To our surprise, John was __________ industrious employee in the marketing department.

A. more 

B. the most 

C. much more 

D. far most

9. Tam Chuc Pagoda is _________ popular tourist attraction in Ha Nam; hundreds of thousands of tourists flock đồ sộ this area every year.

A. the most 

B. more 

C. most of 

D. the more

When they launched the new điện thoại thông minh, they assured their customers that it was ________ available on the market.

A. cheaper 

B. cheap 

C. the cheaper 

D. the cheapest

null

Bài luyện đối chiếu rộng lớn nhất với đáp án

Bài luyện 4: Điền dạng chính của tính kể từ nhập ngoặc

1. Everest is the (high)_________mountain in the world.

2. Huong is the (short)__________girl in our class.

3. The Amazon River is the (deep)_________iver in the world.

4. Summer is the (hot)__________ season in the year.

5. The Great Wall is the (long)________structure in the world.

6. Khang is the (happy)__________student in my class.

7. Our parents are the (good)__________ people.

8. That girl is the (thin)_____________ in her class.

9. Winter is the (cold)___________season in the year.

10. Lam is (clever)____________student in my group.

11. The palace Hotel was___________(expensive) than vãn the Grandside.

12. Jack is a___________(good) gardener than vãn Sean.

13. They are not going đồ sộ the____________ (bad) khách sạn.

14. The palace is the_____________(expensive) khách sạn.

15. Anne is the_____________(good) gardener.

16. These are the_____________ (beautiful) colors.

17. This is the (interesting)_____________ comic I have ever read.

18. Who is the (rich)___________woman on earth?

19. He was the (clever)____________thief of all.

20. Thủ đô New York is the (large)______________ thành phố of the United States.

Bài luyện 5: Viết lại câu sao mang lại nghĩa ko đổi

1. This is the most delicious meal I’ve ever tasted.

=> I’ve…………………………..

2. I’ve never met any more independent person than vãn Kris.

=> George is…………………………

3. There isn’t anybody as kind-hearted as your father.

=> Your father is……………………

4. There is no better teacher in this school than vãn Mrs.Yulian.

=> Mrs.Yulian is……………………………..

5. Have you got any smaller than vãn that one?

=> Is this…………………………………?

Bài luyện 6: Chọn dạng chính của tính từ

1. Of the three dresses, I lượt thích the violet one (better/ best).

2. Fred is the (happier/ happiest) person we know.

3. George’s dog is (faster/ fastest) than vãn Peter’s.

4. This picture is (colorfuler/ more colorful) than vãn the one in the hall.

5. Does Lisa feel (weller/ better) today than vãn she did yesterday?

6. This meat soup tastes very (good/ best).

7. Helen is the (less/ least) athletic of all the women.

8. My kitten is the (prettier/ prettiest) of the two.

9. The hotter the weather gets, (sicker/ the sicker) I feel.

10. Lan is the (more polite/most polite) person I have ever met.

null

Bài luyện đối chiếu rộng lớn nhất với đáp án

Bài luyện 7: Chọn đáp án đúng

1. Nothing is more important than vãn happiness and health.

A. Happiness and health are the most important things.

B. Happiness is more important than vãn health.

C. Health is more important than vãn happiness.

D. Happiness and health are more and more important.

2. I’ve never seen such a nice dress.

A. This dress is the nicest that I’ve ever made.

B. This is the nicest dress that I’ve ever seen.

C. I have never seen the nicest dress ví far.

Xem thêm: phân tích tâm trạng mị trong đêm tình mùa xuân

D. Nothing I’ve seen is nicer than vãn this dress.

3. Football is one of the most popular sports in Vietnam.

A. In Vietnam, football is more popular than vãn any other sports.

B. In Vietnam, no sport is more popular than vãn football.

C. In Vietnam, no sport is less popular than vãn football.

D. In Vietnam, one of the most popular sports is football.

4. Tet holiday is the most interesting Vietnamese traditional festival that Josh has ever attended.

A. Tet holiday is more interesting than vãn the Vietnamese traditional festival that Josh has ever attended.

B. Josh has never attended a more interesting Vietnamese traditional festival than vãn Tet holiday.

C. Josh has attended many interesting Vietnamese traditional festivals including Tet holiday.

D. Tet holiday is one of the most interesting Vietnamese traditional festivals Josh has ever attended.

5. No food is believed đồ sộ be more typical food in Viet Nam than vãn Pho (rice noodles).

A. It is believed that Pho (rice noodles) is the most typical food in Viet Nam.

B. A more typical food than vãn Pho (rice noodles) is believed in Viet Nam.

C. I believe that Viet Nam has the most typical food lượt thích Pho (rice noodles).

D. No food in Viet Nam is less typical than vãn Pho (rice noodles).

6. I have never read a better book about cultural diversity I have ever read.

A. This book is a good book about cultural diversity I have ever read.

B. This is the best book about cultural diversity I have ever read.

C. This book is as good as the one about cultural diversity I have ever read.

D. The book about cultural diversity I have ever read isn’t better than vãn this one.

7. No student in my class can lập cập as fast as Jack.

A. Jack is faster than vãn no student in my class.

B. Jack is the fastest runner in my class.

C. All students in my class don't lập cập faster than vãn Jack.

D. No student in my class runs fast as Jack.

8. Jupiter is bigger than vãn all the other planets in the solar system.

A. No other planets in the solar system is as big as Jupiter.

B. Jupiter is the biggest planet in the solar system.

C. All other planets in the solar system are not ví big that Jupiter.

D. Among the planets in the solar system, Jupiter is the biggest of all.

9. No other student in his class is as successful as Pat.

A. Pat succeeded in beating all other students in his class.

B. Pat is the most successful student in his class.

C. His class is less successful than vãn Pat is.

D. The more successful his class is, the more successful Pat gets.

10. Dr. Smith is now the fifth wealthiest man in this thành phố.

A. Only four people in this thành phố are wealthier than vãn Dr Smith.

B. Dr. Smith is the wealthiest one in this thành phố.

C. Dr. Smith is wealthier than vãn five people in this thành phố.

D. No one in this thành phố has more wealth than vãn Dr Smith.

11. Richard runs faster than vãn any students in his class.

A. Other students in Richard’s class lập cập faster than vãn he does.

B. Richard is the largest runner in his school.

C. No one in Richard’s class can lập cập as fast as he does.

D. Richard runs as fast as other students in his class.

12. Diana is the most intelligent woman I have ever met.

A. Diana is not as intelligent as the women I have ever met.

B. I have never met a more intelligent woman than vãn Diana.

C. Diana is more intelligent than vãn I am.

D. I have ever met such an intelligent woman.

null

Bài luyện đối chiếu rộng lớn nhất với đáp án

Đáp án

Bài luyện 1:

1. The hugest

2. The coldest

3. The cheapest

4. The most

5. The least

6. The most significant

7. The most alternative

8. The most beautiful

9. The best

10. The farthest/ The furthest

11. The most simple

12. The quickest

13. The most detailed

14. The youngest

15. The most sustainable

16. The most clever

17. The most stupid

18. The shyest

19. The slowest

20. The cleanest

Bài luyện 2:

1. the tallest

2. the smallest

3. the largest

4. the most expensive

5. the most dangerous

6. the laziest

7. the best

8. the most difficult

9. the longest

10. the strangest

11. the worst

12. the hottest

13. the funniest

14. the most interesting

15. the most famous

Bài luyện 3:

1. C

2. D

3. C

4. C

5. C

6. D

7. B

8. B

9. A

10. D

Bài luyện 4:

1. highest

2. shortest

3. deepest

4. hottest

5. longest

6. happiest

7. best

8. thinnest

9. coldest

10. the most clever

11. more expensive

12. better

13. worst

14. most expensive

15. best

16. most beautiful

17. most interesting

18. richest

19. most clever

20. largest

Bài luyện 5:

1. I’ve never tasted a more delicious meal than vãn this one. (Tôi ko lúc nào nếm test số tiêu hóa như số này.)

2. Kris is the most independent person I’ve ever met. (Kris là kẻ tự động lập nhất tôi từng gặp gỡ.)

3. Your father is more kind-hearted than vãn anyone. (Bố chúng ta chất lượng tốt bụng rộng lớn bất kì ai không giống.)

4. Mrs.Yulian is the best teacher in this school. (Cô Yulian là nhà giáo rất tốt của ngôi trường này.)

5. Is this the biggest hat you’ve got? (Đây là khuôn lớn số 1 chúng ta với rồi nên không?)

Bài luyện 6:

1. best

2. happiest

3. faster

4. more colorful

5. better

6. good

7. least

8. prettier

9. the sicker

10. most polite

Bài luyện 7:

1. A

2. B

3. D

4. B

5. A

6. B

7. B

8. B

9. B

10. A

11. C

12. B

null

Xem thêm: phát biểu nào sau đây không đúng khi nói về công của một lực

Bài luyện đối chiếu rộng lớn nhất với đáp án

=> CẤU TRÚC TIẾNG ANH HỮU ÍCH KHI GIAO TIẾP

Trên đó là tổ hợp những dạng bài luyện đối chiếu rộng lớn nhất nhưng mà Langmaster thuế tầm cho mình học tập. Mong rằng sau bài học kinh nghiệm này những chúng ta cũng có thể tóm chắc chắn kỹ năng và kiến thức rưa rứa thực hiện chất lượng tốt những bài bác luyện về đối chiếu rộng lớn nhất. Để giúp đỡ bạn nắm rõ rộng lớn về trình độ chuyên môn giờ đồng hồ Anh thời điểm hiện tại của tôi, hãy thực hiện bài bác đánh giá không lấy phí tại đây. Tham khảo tăng những bài học kinh nghiệm giờ đồng hồ Anh bên trên Langmaster nhằm học tập giờ đồng hồ Anh chất lượng tốt rộng lớn.