đề tiếng anh lớp 9

Bộ đề ganh đua giờ Anh lớp 9 học tập kì 2 sở hữu đáp án

30 Đề đánh giá giờ Anh 9 học tập kì 2 sở hữu đáp án sau đây ở trong cỗ đề đánh giá giờ Anh lớp 9 học tập kì hai năm 2023 - 2024 vì thế VnDoc.com thuế tầm và đăng lên. Đề ganh đua học tập kì 2 giờ Anh lớp 9 sở hữu đáp án tổ hợp nhiều hình thức bài bác tập luyện giờ Anh 9 mới mẻ thông thường gặp gỡ không giống nhau canh ty những em học viên ôn tập luyện những tài năng thực hiện bài bác ganh đua hiệu suất cao. VnDoc.com kỳ vọng rằng phía trên được xem là mối cung cấp tư liệu luyện ganh đua môn giờ Anh kì ganh đua học tập kì 2 lớp 9 năm 2023 - 2024 hiệu suất cao.

Bạn đang xem: đề tiếng anh lớp 9

A. Nội dung cỗ 30 Đề ganh đua học tập kì 2 môn giờ Anh lớp 9 sở hữu đáp án

I. Đề ganh đua học tập kì 2 lớp 9 môn giờ Anh sở hữu đáp án - Đề số 1

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others (2pts)

1. A. garbage B. standard C. solar D. lunar

2. A. raised B. picked C. laughed D. watched

3. A. energy B. generous C. category D. suggest

4. A. celebrate B. plumber C. bulb D. blanket

Xem đáp án

1.A 2.A. 3.C. 4.B.

II. Choose the correct answer for each sentence (2pts)

1. I'm learning English _______I want vĩ đại get a good job after school.

A. although B. ví C. but D. because

2. Let's about my problem.

A. talk B. talking C. vĩ đại talk D. talked

3. If we go throwing trast, the environment will be polluted.

A. in B. on C. at D. among

4. He laughed __________ when he was watching "Tom and Jerry" on TV.

A. happily B. happy C. happiness D. unhappy

5. She was sick yesterday, _________she was absent from school.

A. since B. ví C. because D. but

6. That's a wonderful. I'm pleased _________you are working hard.

A. that B. with C. what D. where

7. What are you looking ____________? My picture book. I've lost it.

A. on B. off C. in D. for

8. If you want vĩ đại save money, you should ________the amount of water your family uses.

A. increase B. reduce C. adapt D. repair

Xem đáp án

1. D. 2. A. 3. B 4. A. 5.B. 6.A. 7.D. 8.B.

III. Give the correct size of the verbs in brackets.(2pts)

1. Unless you study harder, you (not pass) the final exam..............................................

2. He suggests (take) the bus vĩ đại school..............................................

3. She never (eat) this kind of this food before..............................................

4. We are looking forward vĩ đại (hear) from you..............................................

Xem đáp án

1. won’t pass/ will not pass

2. taking

3. has .......eaten/ has never eaten

4. hearing

IV. Read the text then answer the questions: (2pts)

Electricity is the most common size of energy today. In the modern world, electricity is very available at the touch of a switch. Electricity has many uses. The most common use of electricity is providing artificial lighting. In factories, electricity is used vĩ đại light up the work place. It is also used vĩ đại operate air conditioners, computers and many other machines. Electricity is also used vĩ đại power the many appliances that we have in our homes such as appliances include television sets, computers, electric fans, irons and many others. The list is simply endless. Modern man will most probably be lost without electricity.

1. Is electricity the most common size of energy today?

.........................................................................................................................

2. What is the most common use of electricity?

.........................................................................................................................

3. What vì thế people use electricity for at home?

..........................................................................................................................

4. How would our life be if there were no electricity?

......................................................................................................................

Xem đáp án

1. Yes, it is.

2. The most common use of electricity is providing artificial lighting.

3. (We use electricity for) TV sets, computers, electric fans, iron, and many other appliances at home page.

4. Modern man would most probably be lost/ Our life would be lost (if there were no electricity).

V. Rewrite these sentences (1pt)

1. Let's meet inside the center, at the cafe's corner.

I suggest.............................................................................................................................

2. Keeping the environment clean is very important.

It's.......................................................................................................................................

3. If someone doesn't put the coal in, the fire will go out.

Unless.................................................................................................................................

4. Why don't you plant some trees around your house vĩ đại get more fresh air?

How about............................................................................................................................

Xem đáp án

1. I suggest meeting inside the center, at the cafe’s corner. / I suggest (that) we (should) meet inside the center, at the cafe’s corner.

2. It’s very important vĩ đại keep the environment clean

3. Unless someone puts the coal in, the fire will go out.

4. How about planting some trees around your house vĩ đại get more fresh air?

VI. Choose the word or phrase among A, B, Cor D that best fits the blank space in the following passage. (1pt)

(1) _____________ health experts believe that children and young people today are more(2)_____________ phàn nàn they used vĩ đại be. So why has this happened?

One reason is bad eating habits. (3)_____________ of young people don’t have a healthy diet. They eat too much fast food (4)_____________hamburgers and pizza and not enough fruit and vegetables. In the US, many children (5)_____________ fast food regularly since they were very young. In fact, almost one-third of American children aged four vĩ đại nineteen have been eating fast food (6)_____________all the time. They also don’t (7) _____________ exercise and spend too(8) _____________of their time watching TV, surfing the Internet or playing computer games.

So how can you change your habits if you have been following an unhealthy lifestyle for a long time? First, change your (9) _____________ and eat more fruit and vegetables. Next, find an activity you enjoy. Why not try something different lượt thích rock climbing, surfing or hiking? Many young people have found that (10)_____________ fit and healthy can be a lot of fun.

1. A. Many

A. Much

B. A lot

C. Plenty

2. A. healthy

A. heathily

B. unhealthy

C. unhealthily

3. A. Many

A. Much

B. Lots

C. Very few

4. A. such

B. includes

C. like

D. as

5. A. eat

B. are eating

C. have been eating

D. ate

6. A. nearly

B. most

C. most of

D. for

7. A. play

B. make

C. do

D. bring

8. A. many

B. much

C. mostly

D. most

9. A. menu

B. ingrdients

C. recipes

D. diet

10. A. become

B. becoming

C. became

D. vĩ đại be become

Xem đáp án

1. A

2. C

3. C

4. C

5. C

6. A

7. C

8. B

9. D

10. B

II. Đề ganh đua học tập kì 2 lớp 9 môn Tiếng Anh sở hữu đáp án - Đề số 2

A. PRONUNCIATION

Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1.0pt)

1. A. label

B. plumber

C. bulb

D. bill

2. A. mother

B. then

C. weatherman

D. anything

3. A. refilled

B. walked

C. reduced

D. dropped

4. A. dream

B. team

C. spread

D. teacher

B. LANGUAGE FOCUS

Question I. Circle the best option A, B, C or D vĩ đại complete each sentence. (1.25pts)

1. Easter is a joyful festival _________ comes in early spring.

A. who B. where C. whom D. which

2. They were having dinner _________ I arrived.

A. what B. when C. while D. how

3. John is proud _________ his father and loves him ví much.

A. about B. for C. of D. in

4. Mrs. Hoa is generous vĩ đại the poor _________ she is not rich.

A. even though B. as C. however D. so

5. My shoes are dirty. I'd better take them _________ before I come in.

A. away B. up C. on D. off

Question II. Write the correct size of the verb in each bracket. (1.25pts)

1. My class ________ (visit) Uncle Ho's mausoleum last weekend.........................

2. We ________ (not meet) our classmates since we left school.........................

3. If we don't try vĩ đại control pollution, it ________ (be) too late.........................

4. My father _______ (leave) Hanoi for Ho Chi Minh City two days ago.........................

5. Every day, my sister walks vĩ đại school, but today she _________ (go) by xe đạp.........................

Question III. Give the correct size of the words given in brackets. (1.0pt)

1. Tet or Lunar New Year holiday is the most important _______ for Vietnamese people. (CELEBRATE)........................

2. Follow the instructions on the back of the packet ________. (CARE)........................

3. Tsunamis, earthquakes and typhoons are ________ disasters. (NATURE)........................

4. ________, the meat associated with Easter is lamb. (TRADITION)........................

Question IV. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. (0.75 pt)

1. Would people be able to fly if they have feathers instead of hair?

A B C D

2. What about use public buses instead of motorbikes to reduce exhaust fume?

A B C D

3. We were young and inexperienced. However, we made a lot of mistakes.

A B C D

C. READING

Complete the passage with the words in the box, then answer the questions bellow. (1.5pts)

from as which them because of

Everyone wants vĩ đại reduce pollution. But pollution problem is ________ (1) complicated as it is serious. It is complicated ________ (2) much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust ________ (3) automobiles causes a large percentage of all air pollution. But automobiles provide transportation for millions of people. Factories discharge much of the material ________ (4) pollutes the air and water, but factories give employment vĩ đại a large number ________ (5) people. Too much fertilizer or pesticide can ruin soil, but fertilizers and pesticide are important sida vĩ đại the growing of crops. Thus, vĩ đại over or reduce pollution immediately, people would have vĩ đại stop using many things that benefit ________ (6). Most people vì thế not want vĩ đại vì thế that, of course. But pollution can be gradually reduced in several ways.

Answer the questions: (1.0 pt)

1. What is the passage about?

->.......................................................................................................................

2. Why is the pollution problem complicated?

->.......................................................................................................................

3. Do factories discharge a lot of the material that pollutes the water?

->.......................................................................................................................

4. What would people have vĩ đại vì thế if they want vĩ đại reduce pollution?

->.......................................................................................................................

D. WRITING

Question I. Complete the second sentence ví that it has the similar meaning vĩ đại the first. (1.25pts)

1. The author has written a special edition for children.

-> A special edition.................................................................................................

2. She went vĩ đại bed early because of her sickness.

-> Because she......................................................................................................

3. Mrs. Brown has just bought a siêu xe. The siêu xe is very fast and modern.

-> Mrs. Brown has just..............................................................................................

4. "What about changing the date of the meeting again?" Mr. Nick said.

-> Mr. Nick suggested...............................................................................................

5. My nephew enjoys feeding fish every morning.

-> My nephew is interested.........................................................................................

Question II. Rearrange the word or phrase in the right order vĩ đại have meaningful sentences. (1.0pt)

1. she/ would not/ I/ make/ so/ wish/ much/ noise/.

->.....................................................................................................................

2. using/ bulbs/ energy-saving/ about/ instead of/ 100-watt light bulbs/ What/?

->.....................................................................................................................

3.Last summer,/ with/ went/ Nha Trang/ Liz/ parents/ to/ her/.

->.....................................................................................................................

4. should/ playing/ not/ much/ of/ free/ Children/ time/ spend/ electronic/ games/ their/.

->.....................................................................................................................

ĐÁP ÁN

A. PRONUNCIATION

1. B 2. D 3. A 4. C

B. LANGUAGE FOCUS

Question I. Circle the best option A, B, C or D vĩ đại complete each sentence.

1. D 2. B 3. C 4. A 5. D

Question II. Write the correct size of the verb in each bracket.

1. visited 2. haven’t met 3. will be 4. left 5. is going

Question III. Write the correct size of the words given in brackets.

1. celebration 2. carefully 3. natural 4. traditionally

Question IV. Find and correct the mistake in each sentence.

1. C 2. B 3. B

C.READING

Complete the passage with the words in the box. 1. as 2. because 3. from 4. which 5. of 6. them

Answer the questions:

1. The passage is about pollution.

2. Because much pollution is caused by things that benefit people.

3. Yes, they vì thế.

4. People would have vĩ đại stop using many things that benefit them (if they want vĩ đại reduce pollution).

D.WRITING

Question I. Complete the second sentence ví that it has the similar meaning vĩ đại the first.

1. A special edition has been written for children by the author.

2. Because she was sick, she went vĩ đại bed early.

3. Mrs. Brown has just bought a siêu xe which is very fast and modern.

4. Mr. Nick suggested changing the date of the meeting again.

5. My nephew is interested in feeding fish every morning.

Question II. Rearrange the word or phrase in the right order vĩ đại have
meaningful sentences.

1. I wish she would not make ví much noise.

2. What about using energy-saving bulbs instead of 100-watt light bulbs?

3. Last summer, Liz went vĩ đại Nha Trang with her parents.

4. Children should not spend much of their không tính phí time playing electronic games

III. Đề ganh đua học tập kì 2 lớp 9 môn Anh sở hữu đáp án - Đề số 3

A. LISTENING: (2.0ms)

Part 1: Listen vĩ đại the new on solar energy and decide whether the statement are True or False? (1,0 m)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn't cause pollution or waste natural resources? Look no further phàn nàn solar energy from our sun. At present, most of our electricity comes from the use of coal, gas, oil, or nuclear power. This power could be provided by the sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough vĩ đại provide power for the total population. Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a house and the Sun's energy is used vĩ đại heat water. The energy can be stored for a number of days, ví on cloudy days you can use solar energy too.

....... (1). Solar energy can be cheap and clean.

....... (2). Most of our electricity now comes from nuclear power.

....... (3). The solar energy that gets vĩ đại the Earth cannot provide enough power for the world's population.

....... (4). Solar energy can be used on cloudy days.

Part 2: Listen again and fill in each blank with one word you hear: (1,0m)

1) The sun can be an...................... source of power.

2) Solar energy doesn't cause...................

3) A lot of....................... in the world are already using solar energy.

4) It is possible vĩ đại.................. solar energy for a number of days.

B. USE OF ENGLISH: (3,0ms)

I. Choose the words which pronounced different others: (0,5m)

(1). A. nuclear B. plumber C. consumer D. reduce

(2). A. trick B. tidal C. pipe D. climate

II. Put the verbs in brackets into the correct size of verbs: (1,0m)

(1). Don't forget (turn)........................................... off the faucets when you go out.

(2). If I............. (have) wings, I would not have vĩ đại take airplane vĩ đại fly home page.

III. Choose A, B, C or D vĩ đại complete the sentences: (1,5ms)

(1). I am one of your closed friends,...................?

A. am not I                           B. will I                          C. aren't I                   D. am I

(2). If people go on destroying the environment, there............... more disasters.

A. will be                               B. are                            C. is                D. am

(3). We should take a shower instead of a bath vĩ đại............... water.

A. use                                   B. save                       C. waste                       D. reduce

(4). Because plastic bags are very hard vĩ đại......................They will cause pollution.

A. dissolve                          B. wrap                          C. tear                           D. collect

(5). People nowadays are interested................ saving money and natural resources.

A. on                               B. in                     C. with                                    D. to

(6). I've.................... my glasses everywhere but I can't find them anywhere.

A. looked B. looked after C. looked for D. looked into

C. READING: (2,5ms)

Read the following passage and vì thế the exercises:

In the North of Vietnam, female teachers don't have vĩ đại wear ao mềm vĩ đại school. It is because the weather in the North is ví harsh (khắc nghiệt). They can wear shirts and trousers vĩ đại school everyday. Things aren't the same in the South of Vietnam, specially in Ho Chi Minh City. Here, female teachers have vĩ đại wear ao mềm everytime they teach at school. This makes the schools look colorful with different ao dai's styles and colors.

I. True or False: (1,0m)

(1). Female teachers in the North have vĩ đại wear ao mềm everyday...........

(2). The weather in the North is harsh...........

(3). Female teachers in the South wear different types of ao mềm...........

(4). Wearing ao mềm makes the school look colourful with different ao dai's styles and colours............

II. Answer the questions: (1,5ms)

(1). Why don't female teachers in the North of Vietnam have vĩ đại wear ao mềm vĩ đại school?

....................................................................................................................

(2). Do they wear jeans at school?

....................................................................................................................

(3). Do female teachers in Ho Chi Minh City have vĩ đại wear ao mềm at school?

....................................................................................................................

D. WRITING: (2,5ms)

I. Rewrite the following sentences, ví that the meaning stays the same: (1,5ms)

(1). My friend, Lan is beautiful. She is intelligent, too. (... not only... but also...)

...................................................................................................................

(2). Mrs. Ha wants vĩ đại buy energy – saving bulbs. She doesn't know where vĩ đại buy them. (connective)

..........................................................................................................................

(3). I saw the girl. She helped us last week. (use relative vĩ đại combine)

..........................................................................................................................

II. Use these suggested words vĩ đại write the complete sentences: (1,0m)

(1). Turn off/ lights/ after/ use

......................................................................................................................................................

(2). I look forward/ hear/ you soon.

................................................................................................................

ĐÁP ÁN

A. LISTENING: (2.0ms)

Part 1: (1,0 m)

(1). T

(2). F

(3). F

(4). T

Part 2: (1,0m)

(1). effective

(2). pollution

(3). countries

(4). store

B. USE OF ENGLISH: (3,0ms)

I. (0,5m)

(1) B. plumber

(2) A. trick

II. (1,0m)

(1). turning

(2). had

III. (1,5ms)

(1). C. aren’t I

(2). A. will be

(3). B. save

(4). A. dissolve

(5). B. in

(6). C. looked for

C. READING: (2,50ms)

I. (1,0m)

(1) .F; (2) .T; (3) .T; (4) .T

II. (1,5ms)

(1). Because the weather in the north is ví harsh.

(2). No, they don’t.

(3). Yes, they vì thế.

D. WRITING: ( 2.5ms)

I. (1,5ms)

(1). My friend, Lan is not only beautiful but also intelligent.

(2). Mrs Ha wants vĩ đại buy energy – saving bulbs but she doesn’t know where vĩ đại buy them.

(3). I saw the girl who helped us last week.

II. (1,0m)

(1). Turning off the lights after using.

(2). I look forward vĩ đại hearing from you soon

IV. Đề ganh đua cuối kì 2 lớp 9 môn giờ Anh sở hữu đáp án - Đề số 4

I. Listen

Fill in the gaps. (1pt)

In Britain, there is a (1)..………now which people đường dây nóng Mother’s Day. In the (2)…….….days, many girls from working-class (3)……….in town and thành phố and from farmer’s families in the (4)…….…..worked in rich houses. Once a(5)………..it was (6)………...on Sunday in March, they could (7)……...their mothers. They went (8)………..and brought presents for their mothers and other members of their families.

Answer the questions. (1pt)

1.Where did the girls from working-class families work?

………………………………………………………...

2.What did they buy for their mother and other members of their families?

………………………………………………………...

II. Phonetics

* Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0.5pt)
1. A. move B. khách sạn C. photo D. pagoda

2. A. border B. cyclone C. destroy D. forecast

* Choose the word whose main stress pattern is placed differently from the other. (0.5pt)

1. A. natural B. disaster C. volcano D. typhoon

2. A. decorate B. nominate C. describe D. celebrate

III. Choose the best answer vĩ đại complete the sentences. (2pts)

1. Passover is celebrated in……...

A. Vietnam B. Thailand C. Đài Loan Trung Quốc D. Israel

2. If she …., she will get a surprise.

A. comes B. came C. will come D. has come

3. The woman…....came vĩ đại see bầm yesterday is my teacher.

A.where B. who C. whom D. which

4………….only occur when there is an abrupt shift in the underwater movement of the earth.

A.Typhoons B. Vocalnoes C. Earthquakes D. Tidal waves

5. I am very proud …….my father and love him very much.

A. on B. of C. in D. to

6. ……………….my school is far from home page, I never go vĩ đại school by xe đạp.

A. Although B. however C. but D. and

7. Her electricity was cut…....when she didn’t pay her bill.

A. down B. of C. onto D. off

8.If you want vĩ đại save money, you should………..the amount of water your family use.

A. adapt B. repair C. reduce D. increase

IV. Complete the sentences with the correct size of the verbs. (1pt)

1. Typhoon (call)……………cyclone in nước Australia.

2. Yesterday, Nga came while we (have)………….dinner.

Xem thêm: chức năng của khí khổng

3. We (not see)……………him since we left school.

4. If she studies hard, she (pass)……………..her final exam.

V. Read the passage and then answer the questions below. (2pts)

Tom Smith is an Englishman. He was born in Leed in 1968. He studied foreign languages at a university in London. In 2002 he came vĩ đại Vietnam vĩ đại teach English for a college in Bac Giang. He likes traveling, swimming and he is also interested in learning Vietnamese. Now he is working for an English centre in Bac Giang province. He works very hard. He likes his job very much. He intends vĩ đại stay longer in Vietnam.

Questions:

1. When and where was Tom Smith born?

.......................................................................

2. What did he vì thế at a university in London?

..........................................................................

3. Is he working for an English centre in Bac Giang province now?

.....................................

4. What does he think about his job?

.......................................................................................

VI. Rewrite the following sentences using the words given. (2pts)

1. “What vì thế you vì thế in your không tính phí time?” she asked.

-> She asked me……………………………

2. Vietnam exports rice. Vietnam is in South-East-Asia.

-> Vietnam…………………………………………….

3. The chair is broken. I bought that chair yesterday. (use THAT)

……………………………………………………………………..

4. Mrs Thoa was tired. She helped Tuan with his homework.

Although…………………………………………………

ANSWER KEYS

I. Listen:

* Fill in the blank with a suitable words (1pt)

1-holiday 2-old 3-families 4-country 5-year 6- usually 7-visit 8-home

* Answer the questions (1pt)

1. They worked in rich houses.

2. They brought present for their mothers and other members of their families.

II. Phonetics

* Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others (0.5pt)
1. A. move 2. B. cyclone

* Choose the word whose main stress pattern is placed differently from the other ( 0.5pt)

1. A. ’natural 2. C. des’cribe

III. Choose the best answer A, B, C or D (2pts)

1. D.Israel 2. A. comes 3. B. who 4. D. Tidal waves.

5. B.of 6. A. Although 7. D. off 8. C. reduce

IV. Complete the sentences with the correct size of the verbs (1pt)

1. is called 2. were having 3. haven’t seen 4. will pass

V. Read the passage and then answer the questions below (2pts)

1. He was born in Leed in 1968.

2. He studied foreign languages at a university in London.

3. Yes, he is.

4. He likes his job very much.

VI. Rewrite the following sentences using the words given (2pts)

1. She asked bầm what I did in my không tính phí time.

2. Vietnam which is in South-East-Asia exports rice.

3. The chair that I bought yesterday is broken.

4. Although Mrs Thoa was tired, she helped Tuan with his homework.

Tape script:

In Britain, there is a holiday now which people đường dây nóng Mother’s Day. In the old days, many girls from working-class families in town and thành phố and from farmer’s families in the country worked in rich houses. Once a year, it was usually on Sunday in March, they could visit their mothers. They went home page and brought presents for their mothers and for other members of their families.

V. Đề giờ Anh lớp 9 học tập kì 2 sở hữu đáp án - Đề số 5

I. Choose the word whose underlined and bold part is pronounced differently (0,5m)

1. A. about B. should C. shout D. mouse

2. A. activity B. accept C. across D. afraid

II. Choose the word that has the stress differently from that of the other words (0,5m)

1. A. sewage B. pollution C. prevent D. provide

2. A. plumber B. label C. innovation D. nuclear

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms)

1. What should we vì thế vĩ đại ………… the environment?

A. provide B. repair C. protect D. reduce

2. It rained heavily last night, ……….. all the children got wet.

A. and B. but C. ví D. because

3. Unless you understand, I …………. explain it again vĩ đại you.

A. will B. was C. am D. would

4. If he is careful, he ………… get good marks.

A. would B. could C. must D. will

5. If they ………… pupils, they must wear uniform.

A. are B. were C. have D. had

6. I told a joke,…………. nobody laughed.

A. ví B. but C. and D. or

7. ………………. go somewhere for a drink?

A. I suggest B. What about C. Why don’t D. Let’s

8. The story was short. ……………., the students enjoyed it very much.

A. and B. However C. ví D. because

9. I have vĩ đại …………….. my younger brother when my parents are at work.

A. look after B. look for C. look out D. look up

10. We should turn …………. the fuacets carefully after using.

A. on B. off C. up D. over

11. She had a shower …………… she washed her hair.

A. and B. ví C. but D. or

12. I went vĩ đại the dentist’s yesterday …………….. I had a toothache.

A. because B. therefore C. and D. so

IV. Supply the correct size or verb in the bracket (1,0m)

1. My father suggested (take) ………… showers vĩ đại save water.

2. The air in the thành phố is very ………………….. (pollute)

3. I think we should ……… (give) poor children books, notebooks, and school things.

4. He enjoys (listen) …………. vĩ đại music in her không tính phí time.

V. Rewrite the following sentences without changing their meanings (3,0ms)

1. Why don’t you ask her yourself ?

I suggest …………………………………………………………….

2. His wife said “ Let’s have dinner after the theater”

His wife suggested ………………………………………………….

3. What about going out together tonight ?

Shall …………………………………………………………………

4. Let’s protest against the use of nuclear power.

How about …………………………………………………………..

5. I can’t take you vĩ đại the airport because I don’t have a siêu xe.

If I ……………………………………………………………………

VI. Choose the word or phrase in the box that best fits the blank space in the following passage. (2,0ms)

save luxuries in lighting last

labeling consumers reduced effectively efficiency

In Western countries, electricity, gas, and water are not ………….. (1) but necessities. Companies now realize that …………….. (2) want products that will not only work ………………… (3), but also save money.

For most North American households, ……………….. (4) accounts for 10 percent vĩ đại 15 percent of the electricity bill. However, this amount can be ……………….... (5) by replacing an ordinary 100- watt light bulb with an energy saving bulb. These bulbs use a quarter of the electricity of standard bulbs and …………………. (6) eight times longer. Therefore consumers can ………………… (7) about US$7 vĩ đại US$21 per bulb. In Europe, there is a ……………….. (8) scheme for refrigerators, freezers, washing machines and tumble dryers. The label tells the consumers how much energy ……………….. (9) each model has, compared with other appliances …………………… (10) the same category.

Xem đáp án

In Western countries, electricity, gas, and water are not ……luxuries…….. (1) but necessities. Companies now realize that ……consumers……….. (2) want products that will not only work ………effectively………… (3), but also save money.

For most North American households, ………lighting……….. (4) accounts for 10 percent vĩ đại 15 percent of the electricity bill. However, this amount can be ………reduced……….... (5) by replacing an ordinary 100- watt light bulb with an energy saving bulb. These bulbs use a quarter of the electricity of standard bulbs and ………last…………. (6) eight times longer. Therefore consumers can ………save………… (7) about US$7 vĩ đại US$21 per bulb. In Europe, there is a ……labeling………….. (8) scheme for refrigerators, freezers, washing machines and tumble dryers. The label tells the consumers how much energy ……efficiency………….. (9) each model has, compared with other appliances …………in………… (10) the same category.

VI. Đề đánh giá học tập kì 2 lớp 9 môn giờ Anh sở hữu đáp án số 6

I – Choose the best option vĩ đại complete the following sentences: (10 x 0,25 = 2,5 mk)

1. You have vĩ đại take that French course, …………..…….you?

A. don’t

B. mustn’t

C. needn’t

D. haven’t

2. Take this road and you will…………..…….at the school in five minutes.

A. come

B. arrive

C. find

D. reach

3. I wish I…………..…….have vĩ đại get up early.

A. doesn’t

B. don’t

C. wasn’t

D. didn’t

4. It’s wonderful…………..…….the weekend in the mountain.

A. spend

B. spent

C. vĩ đại spend

D. spending

5. “The Times” …………..…….first printed two hundred years ago.

A. be

B. is

C. was

D. were

6. Please stop…………..…….that film; it’s very violent.

A. watch

B. watches

C. watched

D. watching

7. I have never…………..…….any experience of living in the thành phố.

A. had

B. wished

C. done

D. made

8. It is a…………..…….that you weren’t concerned much about the environment around us.

A. sorrow

B. pity

C. complaint

D. sadness

9. I suggest…………..…….showers because they can save water.

A. take

B. takes

C. took

D. taking

10. Hoa advised Mai…………..…….that man any more money.

A. not lend

B. not vĩ đại lend

C. not lending

D. not vĩ đại lending

II. Finish the second one with the same meaning as the first: (6 x 0, 5 = 3,0 mk)

1. There will be a lot of sunshine in the north-east.

-> It will…….. …………………………………………………………………

2. Peter is sometimes a dangerous driver.

-> Peter sometimes ...……..….………………………………………………

3. You forgot vĩ đại turn off the TV last night, didn’t you?

-> You didn’t remember…………...….……………………………………………

4. I suggest putting a waste paper bin here.

-> Let’s ….…………….……………………………………………………..

5. The storm destroyed the village completely.

-> The village………….………………………………………………………..

6. She last wore that coat two weeks ago.

-> She hasn’t ……..…...………………………………………………..

III. Complete each of the following sentences, using the words given: (4 x 0,5 = 2 mk)

1. We / not used / wear / jeans / when / studied / primary school.

-> ………………………………………………………………………...

2. Internet / provide / great benefits / millions of people / all over / world.

-> …………………………………………………………………………...

3. The boys / lượt thích / play / games / but / hate / vì thế / lessons.

-> …………………………………………………………………………...

4. lot / new styles of clothes / design / by his cửa hàng / every week.

-> ………………………………………………………………………...

IV. Read the letter, then answer the questions below: (5x0,5 = 2,5 mk)

Dear Mai,

I’m very pleased that we’re going vĩ đại be pen pals. I’ll tell you a little about myself, and you can vì thế the same when you write vĩ đại bầm.

I live in an area of London called Maida Vale. It’s quite near the centre, but there are parks nearby where I often take my dog, Mickey, for a walk. I live with my parents and my younger brother, Paul. My father works for the post office and my mother has a part-time job as a nurse. I go vĩ đại the local comprehensive school, where I have a lot of friends. I lượt thích most subjects, but not all of them! In the evening I sometimes visit friends or stay at home page and listen vĩ đại music, and at the weekends I lượt thích going swimming or horse-riding. At the moment I’m working very hard because I have exams soon, ví I’m spending a lot of time in the library.

I’m looking forward vĩ đại hearing from you.

Write soon!

Best wishes, Mary

Questions:

1. What is Mai’s pen pal’s name?

-> ………………………………………………………

2. Where does she live?

-> ……………………..…………………………………………

3. Who does she live with?

-> ……..…………………………………………………………

4. What are her hobbies?

-> ………………….………………………….…………………

5. Why does she have vĩ đại work very hard now?

-> ……………………………………………

ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM

CÂU I: (10 x 0,25 = 2,5 mk)

1. A. don’t 2. B. arrive 3. D. didn’t 4. C. vĩ đại spend 5. C. was

6. D. watching 7. A. had 8. B. pity 9. D. taking 10. B. not vĩ đại lend

CÂU II: (6 x 0,5 = 3 mk)

1. ………be sunny in the north-east.

2. ………drives dangerously.

3. ………to turn off the TV last night, did you?

4. ………put a waste paper bin here.

5. ………was destroyed completely by the storm.

6. ………worn that coat for two weeks.

CÂU III: (4 x 0, 5 = 2,0 mk)

1. We didnot use vĩ đại wear jeans when we studied at primary school.

2. Internet has provided/provides great benefits for millions of people all over the world.

3. The boys lượt thích playing games but hate doing lessons.

4. A lot of new styles of clothes are designed by his cửa hàng every week.

CÂU IV: (5x0,5=2,5 mk)

1. Her name is Mary.

2. She lives in an area of London called Maida Vale.

3. She lives with her parents and her younger brother , Paul.

4. Her hobbies are swimming and horse-riding.

5. Because she is going vĩ đại have exams./ Because she has exams soon

VII. Đề ganh đua Tiếng Anh lớp 7 học tập kì 2 số 7

A. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0pt)

1. A. used

B. arrived

C. closed

D. liked

2. A. internet

B. invent

C. bucket

D. spend

3. A. watch

B. chemistry

C. latch

D. check

4. A. teach

B. jeans

C. clean

D. instead

5. A. rice

B. pipe

C. fill

D. appliance

Xem đáp án

1. D 2. C 3. B 4. D 5. C.

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. I suggest _____________ off the lights before going out.

A. turn B. vĩ đại turn C. turning D. turned

2. I lost my pen. I have looked __________ it for all the morning.

A. after B. for C. up D. at

3. She was lazy, _________ she didn’t pass the exam.

A. but B. since C. however D. so

4. You often waste garbage around the school yard, _________?

A. aren’t you B. you aren’t C. vì thế you D. don’t you

5. She felt very __________ because of her good result.

A. happy B. happiness C. happily D. unhappy

6. ____________ she often tells lies, many people believe her.

A. Therefore B. Because C. Although D. However

7. I bought a picture _____________ was very valuable.

A. which B. when C. who D. where

8. She sings and dances ______________.

A. beauty B. beautiful C. beautifully D. beautify

9. If we go on littering, the environment will be seriously ___________.

A. pollute B. polluted C. pollution D. pollutants

10. I suggest we ________ energy-saving bulbs instead of ordinary 100-watt bulbs.

A. vĩ đại use B. used C. using D. should use

Xem đáp án

1. C 2. B 3. D 4. D 5. A

6. C 7. A 8. C 9. B 10. D

II. Reorder the sentences vĩ đại make a meaningful dialogue (1.0pt)

1. Just in case the market will be closed and no food will be available.

2. And I think we should buy some canned food, too.

3. Yes, I agree with you. Because there may be a power cut.

4. I think we should buy some matches and candles before a typhoon.

5. What for?

Xem đáp án

4. I think we should buy some matches and candles before a typhoon.

3. Yes, I agree with you. Because there may be a power cut.

2. And I think we should buy some canned food, too.

5. What for?

1. Just in case the market will be closed and no food will be available.

C. READING

Read the passage, then answer the questions below (2.5pts)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn't cause pollution or waste natural resources? Look no further phàn nàn solar energy from the Sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oid or nuclear power. This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough vĩ đại provide power for the total population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun's energy is used vĩ đại heat water. The energy can be stored for a number of days, ví on cloudy days you can use solar energy, too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year năm ngoái.

Questions:

1. Is solar energy an efficient source of power?

2. Where are the solar panels placed?

3. How long can the solar energy be stored?

4. When will cars use solar power instead of gas in Sweden?

5. Is the solar energy used in Vietnam now?

Xem đáp án

1. Yes. It is. (0,5). OR: Yes. (0,25)

2. They/ Solar panels are placed on the roofs of a house. (0,5)

OR: On the roofs of a house. (0,25)

3. It/ The solar energy can be stored for a number of days. (0,5)

OR: For a number of days. (0,25)

4. Cars will use solar power instead of gas in Sweden by the year năm ngoái. (0,5)

OR: In Sweden, cars will use solar power instead of gas by the year năm ngoái. (0,5)

OR: by the year năm ngoái. (0,25)

5. Yes, it is. (0,5). OR: Yes. (0,25)

D. WRITING

Use the words or phrases given below vĩ đại complete a passage about how necessary vĩ đại celebrate a day for parents. An example (0) is done for you. (3.0 pts)

0. It / necessary / have / celebrate / our parents.

=> It is necessary vĩ đại have vĩ đại celebrate for our parents.

1. Children / have / special day vĩ đại express / feelings, memories and love/ their parents.

2. We have / opportunity / enhance the family traditions / get together.

3. Sunday / a day off / ví everybody / không tính phí from work and study.

4. Children / give their parents / flowers / send cards / make / special cakes they lượt thích.

5. I believe / idea / be supported / and / it / be celebrated nationwide.

Xem đáp án

1. Children should have a special day (0.25) vĩ đại express their feelings, memories and love for their parents. (0.25)

2. We will have an opportunity (0.25) vĩ đại enhance the family traditions and (to) get together. (0.25)

3. Sunday is a day off, (0.25) ví everybody is không tính phí from work and study. (0.25)

4. Children should/can give their parents flowers, send cards (0.25) and/or make special cakes (that) they lượt thích. (0.25)

5. I believe my idea will be supported (0.5) and it will be celebrated nationwide. (0.5)

Đề ganh đua học tập kì 2 giờ Anh lớp 9 số 8

I. Chọn kể từ sở hữu cơ hội phân phát âm không giống với những kể từ còn sót lại (1.0 điểm)

1. A. earthquake B. blanket C. sticky D. know

2. A. worked B. watched C. cleaned D. helped

3. A. looksB. cats C. roofs D. opens

4. A. eleven B. employ C. get D. complete

5. A. plumber B. brother C. September D. bill

II. Cho dạng đích của động kể từ nhập ngoặc (2.0 điểm)

1. She has a lot of novels ( write )………………………………in English.

2. It is hot today and we wish we (be)……………… …….in the swimming pool.

3. That bridge (build) …………………………in 2011.

4. If we protect our environment, we ( have)………………..an ideal place vĩ đại live.

5. He ( learn)………………………..English since he was ten years old.

6. I don’t want ( talk)…………………….……back by anyone.

III. Viết lại câu sao cho tới nghĩa ko thay đổi (2.0 điểm)

1. The teacher can’t come vĩ đại class today. He teaches us math.

→ The teacher who ......................................................................................................

2. It rained heavily but she managed vĩ đại come vĩ đại class on time.

→ Although ..............................................................................................................

3. I don’t have không tính phí time vĩ đại go out with my friends.

→ I wish ..............................................................................................................

4. The examiner asked Lan: “Do you spend much time on your English ?”

→ The examiner asked Lan.............................................................................

5. The students said that Lan was the best at math in her school.

→ Lan......................................................................................................

IV. Mỗi câu sở hữu một lỗi sai. Gạch chân kể từ sai và viết lách kể từ đích vào thời điểm cuối câu (1.5 điểm)

1. Do you know the girl whom helped you yesterday ? => …………………..

2. Would you lượt thích vĩ đại attend a college or an university ? => …………………..

3. You have never gone abroad , haven’t you ? => …………………..

4. The science have warned the local people of the natural disasters. => ………

5. We have worked in this thành phố since 4 years. => ………………..

6. She suggested go vĩ đại work by xe đạp. => ………………..

VI. Đọc kỹ đoạn văn và vấn đáp những thắc mắc sau. (2 điểm)

Thomas A. Edison was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847. His family moved vĩ đại Port Huron, Michigan, when he was seven years old. Surprisingly, he attended school for only two months. His mother, a former teacher, taught him a few things, but Thomas was mostly self-educated. His natural curiosity led him vĩ đại start experimenting at a young age.

Thomas Alve Edison lit up the world with his invention of the electric light. Although the electric light seems vĩ đại be the most useful, it was not his only invention. He also invented the record player, the motion picture camera, and over 1,200 other things. About every two weeks he created something new.

He worked 16 out of every 24 hours. Sometimes he worked ví intensely that his wife had reminded him vĩ đại sleep and eat.

Thomas Edison died at the age of 84 on October 18th , 1931, at his estate in West Orange, New Jersey. He left numerous inventions that improved the quality of life all over the world.

1. When and where was Edison born?

=>…………………………………………………………………………………..

2. How did Thomas Edison light up the world?

=>………………………………………………………………………………….

3. How often did Edison create something new?

=>……………………………………………………………………………………..

4. How old was Edison when he died?

=>……………………………………………………………………………………

VI. Sử dụng những kể từ đang được cho tới nhằm điền nhập vị trí trống rỗng nhập câu. (1.5 điểm)

throughout; housework; majority; celebrate; from; greeting

In the USA, people (1)..……………….Mother’s day and Father’s day. Mother’s day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2)………………cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3)… ……………of American mothers have outside jobs as well as(4)……………….., ví their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother’s day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.

Father’s day is celebrated (5)…………….the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar vĩ đại Mother’s day. Dad also receives greeting cards and gifts(6)..……….. his family and enjoys a day of leisure.

Xem đáp án

In the USA, people (1)..……celebrate………….Mother’s day and Father’s day. Mother’s day is celebrated on the second Sunday in May. On this occasion, mother usually receives (2)……greeting…………cards and gifts from her husband and children. The best gifts of all American Moms are a day of leisure. The (3)… ……majority………of American mothers have outside jobs as well as(4)………housework……….., ví their working days are often very hard. Flower is an important part of Mother’s day. Mothers are often given a plant for the occasion, particularly if they are elderly.

Father’s day is celebrated (5)……throughout……….the USA and Canada on the third Sunday in June. The holiday customs are similar vĩ đại Mother’s day. Dad also receives greeting cards and gifts(6)..……from….. his family and enjoys a day of leisure.

Xem thêm: bản chất quy luật phân li của menđen là

22 Đề đánh giá Anh 9 học tập kì 2 sở hữu đáp án tiếp

Xem tiếp 23 đề ganh đua giờ Anh lớp 9 cuối kì 2 sở hữu đáp án tiếp sau nhập tệp tin chuyên chở về.

B. Đề ganh đua nhập lớp 10 môn Toán - Văn - Anh

Sau khi hoàn thành xong đoạn kỳ ganh đua học tập kì 2, những em học viên lớp 9 tiếp tục sẵn sàng tiếp cho tới kì ganh đua nhập lớp 10. Đây là ngưỡng cửa ngõ cần thiết của những em, khắc ghi mốc thay đổi mới mẻ. Để ôn ganh đua nhập lớp 10 chất lượng rộng lớn, VnDoc chào những em chuyên chở những tư liệu sau về ôn luyện:

  • 40 Đề ganh đua Toán nhập lớp 10 lựa chọn lọc
  • 21 Đề ganh đua nhập lớp 10 môn Toán
  • 39 Đề ganh đua tuyển chọn sinh nhập lớp 10 môn Văn
  • 100 đề ganh đua nhập 10 môn Tiếng Anh sở hữu đáp án
  • Bộ đề ganh đua tuyển chọn sinh lớp 10 môn Anh

Trên đấy là Sở đề ganh đua học tập kì 2 giờ Anh lớp 9 sở hữu đáp án, kỳ vọng đấy là tư liệu tiếp thu kiến thức hữu ích giành cho quý bố mẹ, thầy cô và chúng ta học viên.